Sokszínű agrárvilág

Sokszínű agrárvilág

Az agrárkutatás szerteágazó területei és az ezekre specializálódott kutatóközpontokat ernyőszervezetként öleli körbe a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, vagyis a NAIK. Egy átlagember számára meglehetősen távolinak tűnhet az agrárvilág, jobban belegondolva azonban életünknek nincs olyan területe, amire ne lenne hatással.

Vegyük például az egészséges táplálkozás példáját! Az, hogy mit tartunk egészségesnek, hogy milyen zöldségek és gyümölcsök közül válogathatunk, hogy milyen húsfajták és borok kerülnek az asztalunkra, mind az agrárvilághoz, így az agrárkutatási központ működéséhez köthető. A bennünket körülvevő természetes területek, erdők, tavak élővilága, a nemesítés, a mezőgazdasági gépek, a mezőgazdasági biotechnológia mind befér ez alá az óriási ernyő alá.

A 12 részterületre szakosodott kutatóközpontok az ország egész területét lefedik, melynek köszönhetően több mint 1000 embert foglalkoztatva munkálkodik a szervezet azon, hogy tudományos eszközökkel varázsolják szebbé és egészségesebb életünket, illetve megvédjék környezetünket.

A NAIK Facebook oldalán érdekesebbnél érdekesebb tényekkel, friss kutatási eredményekkel találkozhatsz majd, melyek a körülöttünk lévő világ működését mutatják be. Ezen kívül megtudhatod, hogy mit eszel, mit iszol valójában, hogy mire valók azok az óriási mezőgazdasági gépek, amiket az autóúton próbálsz kikerülgetni, hogy miért veszélyesek a genetikailag módosított élelmiszerek, hogy mit „olvashatsz ki” egy erdőből pár perc séta után, illetve, hogy miként válhat ma versenyképessé egy agrárágazat.


Comments are closed.