Újabb területet hódít meg a virtuális valóság

Újabb területet hódít meg a virtuális valóság

A virtuális valóság újító technológiája a mezőgazdaság területén is megtalálható. Felhasználási lehetőségeinek csupán a képzelet szab gátat, miközben sejthető és érezhető, hogy a most még szürreálisnak tűnő ötletek belátható időn belül a mi ajtónkon is bekopogtatnak. Mai bejegyzésünkben megnézzük, hogy milyen potenciálokat hordoz magában a VR, ha mezőgazdaságról van szó.

A mezőgazdaság egy olyan terület, amely szó szerint éhezik az innovációra. Itt az ideje, hogy az elavult eszközöket felváltsák azok, amik hatékonyabbá és profitábilisabbá tehetik a gazdálkodást. A VR elképesztő előnye, hogy a könnyen kezelhető interfaceknek köszönhetően egyszerűen elsajátítható a kezelésük, emellett pedig bevezetésük költsége pedig optimálisnak mondható. Az pedig felbecsülhetetlen érték, hogy a technológiának köszönhetően racionalizálható és sokkal hatékonyabbá tehető a gazdálkodás.

Virtuális termesztés

A VR-nek köszönhetően vizualizálhatók a növények növekedési mintái, mégpedig úgy, hogy olyan tényezőkkel is kalkulál, mint az időjárás vagy éppen a technika. Ezek alapján a kutatók adatokat gyűjthetnek és elemezhetnek, melyből megállapítható, hogy melyik a legideálisabb forgatókönyv, módszer.

Növények monitorozása

A drónok 360 fokos kamerájának köszönhetően virtuális pillantást vethetünk a növények növekedésére és lehetővé válik a folyamatos monitorozás. A VR segítségével az olykor veszélyes mezőgazdasági eszközök állapota könnyebben ellenőrizhető, ráadásul olyan időjárási tényezőket is szimulálhatnak a segítségével, amik akadályozhatják, vagy éppen elősegíthetik a növények növekedését.

A VR felhasználása az állattenyésztés területén is ígéretes és ajánlatos. Segítségével ugyanis könnyedén ellenőrizhető az állomány nagysága és egészségi állapota, továbbá kiszűrhetők a veszélyforrások is.

Cikk forrása: http://www.affinityvr.com/vr-aid-agriculture-in-future/

Comments are closed.