Karácsonyfát, de melyiket?

Karácsonyfát, de melyiket?

Karácsony közeledtével az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen fát válasszunk otthonunkba az ünnep szimbólumaként. Mai bejegyzésünkben összegyűjtjük a legfontosabb tudnivalókat!

A karácsonyfa-választást két igen fontos tényező befolyásolja, az egyik, hogy milyen igényeink vannak, a másik pedig, hogy mennyit szeretnénk rá költeni. A következőkben sorra vesszük a legnépszerűbb fajtákat és amit érdemes róluk tudni.

Nordmann-jegenyefenyő (Kaukázusi jegenyefenyő)

Igen mutatós fenyőfajta, melyből könnyedén találhatunk akár nagyobb méretűeket is. A Kaukázusban őshonos növény nagy népszerűségnek örvend, mivel nem peregnek le róla a tűlevelek, illata viszont kevésbé jellegzetes.

Lucfenyő

Ha valaki a klasszikus típust kedveli, annak ez a legjobb választás. A lucfenyő kellemes fenyőillata ugyanis átjárja az egész otthontEz talán a legalacsonyabb árkategóriájú típus, hátránya azonban, hogy viszonylag hamar hullatni kezdi leveleit.

Ezüstfenyő

Az ezüstfenyő különleges színe és fenyőillata miatt kedvelt, a díszítése azonban problémákat okozhat, mivel elképesztően szúrós. Cserébe viszont, mivel nagyon sűrűn vannak az ágai, gyönyörűen díszíthető.

Kolorádói jegenyefenyő

Nem szúrós, kellemes illatú, itthon mégsem elterjedt fajta. A kiválasztás előtt érdemes kinézni, hogy hova kerül a fa. Próbáljunk olyan helyet választani, ahol nincs közvetlenül hőforrás mellett, például fűtőtest előtt. Vásárláskor a fa szárazságát ellenőrizzük úgy, hogy végighúzzuk a kezünket az ágon, ha nem száraz, akkor csupán néhány tűlevél marad a tenyerünkben. Érdemes azt választani, amelyik nem kókadt, egyenes a törzse és láthatóan nincsen rajta hasadás, sérülés.

 


Nem lehet kommentelni.