Egy farmer a legfelsőbb körökből

Egy farmer a legfelsőbb körökből

Agrármágnások sorozatunk utolsó részében Howard Buffett történetével ismerkedhettek meg, aki a világ negyedik leggazdagabb emberének, Warren Buffettnek a fia. A milliárdos fia jelenleg farmerként dolgozik, illetve több alapítványban is érdekelt, melyek a világ éhezési problémáit hivatottak felszámolni.

Howard Buffett 1977-ben, 23 évesen szagolt bele a gazdálkodás világába. Apja egy farmot vásárolt neki 760 ezer dollárért Tekamah-ban, Nebraskaban, amit aztán visszabéreltetett. Ma már Illinois-ban él, ahonnan egy 6,1 km2 nagyságú családi gazdaságot felügyel. Ezen kívül szívén viseli a mezőgazdasági kutatások alakulását is, így olyan alapítványokban is szerepet vállal, melyek a mezőgazdasági kutatásokra specializálódta. Vannak területeik Arizonában és Dél-Afrikában is.

Buffett származásán kívül szociális érzékenységéről vált híressé. Olyan szervezetek zászlaja alá állt be, mint például a National Geographic Council of Advisors, a World Wildlife Fund National Council, a Cougar Fund, az Africa Foundation, a Barefoot Foundation és a ONE Campaign, de alapítvány hozott létre a gepárdok védelmére is. 2007-ben az ENSZ a World Food Prgramme-jának nagykövetévé választotta Buffettet, így vette fel a harcot az éhínséggel.

Kép forrása itt érhető el!

A társadalom és a világ problémái iránt fogékony Buffett egy alapítványt hozott létre Howard G. Buffett Foundation néven. Ennek jóvoltából beutazta a világ 130 országát, megtapasztalhatta milyen az élet a hátrányosabb helyzetű régiókban. Utazásait, tapasztalatait dokumentálta, különös figyelmet fordítva a hely specifikus kihívásoknak, és annak, hogy miféle segítségnyújtás lehet valóban hasznos az adott területeken. Az alapítvány nagyrészt Afrikára és Közép-Amerikára összpontosít, és kiemelt ügyként kezeli a mezőgazdaság támogatását, a táplálkozási problémákat, az ivóvíz szűkösségét és a béke kérdését is. 2007-ben hozta létre a Global Water Initiative szervezetet, melynek fókuszában az ivóvízellátás és a tiszta víz fontossága áll, hét évvel később pedig 23,7 millió dollárt adományozott az orvvadászat visszaszorítására.

Howard Buffett munkássága példaértékű lehet minden ember számára. Igaz, hogy vagyonát nem a mezőgazdaságból szerezte, mégis helyet van a legnagyobb, agráriumhoz köthető emberek sorában. Karitatív tevékenysége nagyban hozzájárulhat a fejlődő országok gazdaságának és életszínvonalának erősödéséhez, ami nem csak helyi érdek, de világszinten is fontos tényező.


Comments are closed.