Csodás ajándékok karácsonyra a konyhából!

Csodás ajándékok karácsonyra a konyhából!

A gasztroajándékok igen divatosak manapság. Az ajándékkészítés örömét és az ételek szeretetét ötvöző ajándékok rengetegfélék lehetnek, ráadásul a legtöbbjüket akár hazai alapanyagokból is elkészíthetjük. Nézzünk néhányat!

Hagymalekvár

Kezdő gasztrohuszárok kedvence lehet a hagymalekvár, hiszen alig néhány hozzávalóból egy óra alatt kényelmesen szuper ajándékot lehet varázsolni. Ehhez nem kell más tenni, mint felkarikázni a hagymát és vajon karamellszínűre megdinsztelni, barna cukrot adni hozzá, meglocsolni egy kis balzsamecettel és várni, hogy besűrűsödjön. Kiváló színfolt húsok mellé!

Tojáslikőr

Igazi karácsonyi ital a tojáslikőr, ami egy szép üvegbe töltve, egy kis díszítéssel csodás ajándék. A tojáslikőrt érdemes már néhány héttel az ünnepek előtt elkészíteni, hogy legyen idő összeérni az ízeknek, sőt, az sem hátrány, ha a tejet és a tojást házi forrásokból tudjuk beszerezni. Hogy is készül? Verd habosra a tojássárgáját a cukorral, adj hozzá tejet, tejszínt, tiszta szeszt és vaníliát, és már kész is vagy. Lezárt üvegben tárold!

Házi vaj

Friss kenyér, ízletes vaj és egy pohár tea – nincs is ennél jobb reggeli egy hideg téli napon! Ajándékozd meg szeretteidet ezzel az élménnyel, legalábbis a vajjal! A házi vaj készítéshez két tippet is adunk. Az egyszerűbb, ha a puha vajat ízesítjük úgy, hogy egyszerűen belekeverjük az ízesítőket, például chilit, diót, aszalt paradicsomot, bazsalikomot vagy éppen fokhagymát, majd hengert formázunk belőle. Bevállalósabbak jófajta tejszínből is megpróbálhatják elkészíteni a vajat!

Bon-bon

A zserbó igazi magyar csemege, amiből mutatós ajándék válhat egy kis trükkel. Keverj össze kekszmorzsát, darált diót és annyi lekvárt, hogy formázható masszát kapj, gyúrj belőle golyócskákat, hagyd kihűlni, majd vond be olvasztott csokival. A tetejére darált diót szórj!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.