Növények, amiket karácsonykor szeretünk a legjobban

Növények, amiket karácsonykor szeretünk a legjobban

Az év legmeghittebb ünnepe a karácsony, amikor szívünket és környezetünket is ünneplőbe öltöztetjük. A sok-sok karácsonyi dísz mellett csempéssz egy kis természetességet a dekorációba néhány karácsonyi dísznövénnyel! Adunk hozzá egy kis segítséget!

Fenyő

Természetesen a karácsonyi növények sorát a fenyővel kezdjük. Ez az illatos, szépséges növény az örök élet szimbóluma, a karácsony jelképe. Több kedvelt fajtája is létezik, így például az ezüstfenyő, a vörösfenyő, a lucfenyő, az erdeifenyő, a nordmann jegenyefenyő és a feketefenyő. Mindegyik más-más tulajdonságokkal bír, van amelyik szúrósabb, van amelyik kevésbé hullatja a leveleit, abban azonban megegyeznek, hogy a karácsonyi dekoráció lelkét adják, hiszen köré gyűlik össze az egész család.

Mikulásvirág

Az egyik legkedveltebb dísznövény ilyenkor a lakásban a mikulásvirág. A klasszikus változata, a „piros levelű”, igazi karácsonyi hangulatot tud varázsolni bárhova. A növény egyébként Dél-Amerikából származik, ahol 3-4 méteresre is megnőhet, nálunk azonban maximum 1 méteresre. A mikulásvirág nem szereti a huzatot, kedveli azonban a napfényt, ideális hőmérséklet számára a 20 Cº. Nem mellékesen ajándékba is nagyon mutatós!

Karácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz nevét onnan kapta, hogy november végétől kezd virágozni és még az ünnepek alatt is pompázik. Világos, szórt fényű helyen érzi igazán jól magát, itt hozza legszebb színpompás virágait. Ez a kedves virág, ami az otthonunkat díszíti a brazil esőerdőkből származik.

Magyal

Fényes, zöld leveleiről és piros bogyóiról ismert a magyal, mely igazi karácsonyi gyönyörűség. A magyal számos dísznek az alapanyaga és kedvelt motívum csomagolópapírokon, képeslapokon is. Angolszász területen különös jelentést tulajdonítanak a magyalnak: szúrós levelei Krisztus töviskoszorúját jelképezik, a piros bogyók pedig a lehulló vércseppeket.

Fagyöngy

Elmaradhatatlan karácsonyi dekoráció a fagyöngyből készült csokor. A hagyomány szerint ha a fiú és a lány éppen a fagyöngy alatt áll, akkor csókot kell váltaniuk. A hiedelmek szerint a fagyöngy szerencsét és gazdagságot hoz, illetve fenntartja a családban a békét és az egyensúlyt.


Comments are closed.