Tejfehérje koncentrátum és izolátum (MPC MPI) készítmények gyártási eljárásának korszerűsítése

Tejfehérje koncentrátum és izolátum (MPC MPI) készítmények gyártási eljárásának korszerűsítése

A tejfehérjék membránszeparációs eljárások alkalmazásával történő izolálásával és koncentrálásával előállított ingrediensek (MPC, MPI) gyártástechnológiájának üzemi alkalmazását dolgozta ki a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. Nézzük, hogyan sikerült kifejleszteniük egy olyan berendezést, amivel megvalósították a termékeik üzemi gyártását is.

A korszerű MPC-MPI gyártástechnológiájának egyik kritikus mozzanata a nagy fehérjetartalmú- és viszkozitású koncentrátumok hőkezelése és maximális arányú koncentrálása. A klasszikus (közvetett hőátadású) hőkezelő rendszerek csak korlátozottan alkalmasak ilyen termékek hőkezelésére, ezért a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. (MTKI) kifejlesztett egy speciális, közvetlen (direkt) gőzfűtésű, un. infúziós hőkezelő (IHT) és vákuumbepárló (EV) berendezést.

MTKI Kft. által tervezett és kivitelezett IHT/EV berendezés

A berendezés előnye, hogy a hőkezelés okozta kémiai változásokat minimalizálni lehet, köszönhetően az infúziós hőkezeléssel megvalósított pillanatszerű hevítésnek, majd a hőn tartást követő gyors hűtésnek. Az IHT alkalmazásával hatékony csirapusztítási hatásfok érhető el, megőrizhetők a fehérjék funkcionális tulajdonságai, javíthatók a termék minőségi jellemzői.

Az MTKI által kifejlesztett MPC/MPI gyártástechnológia fő lépései:

  • Fehérjék szeparálása: soványtej ultraszűrés és diaszűrés (UF/DF)
  • Csírapusztítás: hőkezelés: 80-135 C° hőmérséklet tartományban
  • Vízelvonás: lemezes vákuumbepárlóval
  • Tartósítás: porlasztva szárítással

Az infúziós hőkezelés során az előmelegített terméket nyomásporlasztással kulináris minőségű gőzzel keverve vezetik az infúziós kamrába. A cseppek a pillanat tört része alatt elérik a gőz hőmérsékletét. A termék-vízgőz keverék expanziós (vákuum) térbe kerül, ahol a felszabaduló pára a vákuumbepárló első fokozatát fűti, a leválasztott koncentrátum az EV-be kerül. Az IHT hőkezelési hőmérséklete a termékek jellemzőitől és a minőségi elvárásoktól függően szabadon megválasztható.

Az IHT/EV berendezés fő részei:

  • Termék betáplálás: előtéttartály, betápláló szivattyú, szelepcsoport
  • Előmelegítő: lemezes hőcserélő
  • Infúziós hőkezelő: infúziós kamra, hőn tartó, expanziós kamra
  • Vákuumbepárló fokozatok: lemezkötegek, páraszeparátorok
  • Kondenzvíz és vákuumrendszer: felületi kondenzátor, vákuumszivattyú
  • Termék kitáplálás: sűrűségmérő, szabályozószelep
  • CIP: szórófejek, szelepek
  • Szivattyúk, műszerek, szerelvények
  • Programvezérlés (PLC), automatikus szabályozások, MCC

Az IHT egységgel kiváló termékminőség biztosítható, a hőátadási felületek hiánya miatt megvalósítható a nagy viszkozitású, nagy fehérjetartalmú termékek hőkezelése. A lemezes EV előnyösen alkalmazható a nagyarányú koncentrálásra, a hosszú üzemidő biztosítására, a termékkel érintkező felületek tisztaságának ellenőrzésére.

Az IHT/EV alkalmasságát igazolja, hogy azok már üzemelnek több hazai és külföldi partner MPC-MPI gyártóvonalaiban.


Comments are closed.