Ők a tavasz hírhozói

Ők a tavasz hírhozói

Az év legfrissebb időszakának küszöbén állunk! Hamarosan beköszönt a tavasz, melyre az erősödő napsugarak és az egyre hosszabb nappalok figyelmeztetnek minket. A természet ilyenkor felébred téli álmából, és a kertekben, erdőkben megjelennek a tavasz első hírnökei. Összeszedtük, mely virágok bújnak ki ebben az időszakban.

A téltemető

Neve is utal rá, hogy ha ezt a kedves kis virágot látjuk, akkor bizony véget ért a tél. A sárga virágú növény valóságos szőnyeget tud létrehozni a fák alatt, ha nem háborgatják. Fontos azonban tudni, hogy védett fajta, ráadásul mérgező is!

Kép forrása: Flickr

A krókusz

Akár már február vége felé is megjelenhet a krókusz. A lila, kék, fehér színben pompázó, tölcsérre emlékeztető virágokat hozó növény szemet gyönyörködtető látvány. Akkor mutat igazán jól, ha csoportosan ültetik el, így kiváló alkotóeleme lehet akár a sziklakerteknek is.

Kép forrása: Pexels

A hóvirág

A mindenki által ismert, hófehér, bájos növény szintén a tavasz első hírnökeinek sorát gyarapítja. A tél végének szimbólumaként vált ismertté. Olyannyira kedvelt lett, hogy nőnap előtt a gyönyörű hóvirágtakarókat letarolták, veszélyeztetve ezzel a fajta fennmaradását. Ennek következtében nyilvánították védett növénnyé.

Kép forrás: Pexels

A hunyor

Igazán különleges növény a hunyor, mely leginkább a félárnyákos-árnyékos helyeket kedveli. Csészealakú szirmaival és bókoló virágával kápráztatja el az embert. Nem árt azonban az óvatosság, a hunyor ugyanis mérgező növény!

Kép forrás: Depositphotos

A meténg

Visszafogottság és elegancia jellemzi az apró virágairól ismertté vált meténget. A liláskék virágú növény nem igazán kényes, ráadásul örökzöld levelei az év minden szakában gazdagíthatják a kertet.

Kép forrás: kertelunk.hu

Comments are closed.