Tökéletes karácsonyi csomagolás természetes anyagokból

Tökéletes karácsonyi csomagolás természetes anyagokból

A környezettudatos szemlélet egyre több ember számára fontos a mindennapokban és természetesen az ünnepek idején is. A karácsonyi szeméttermelődés egyik legnagyobb forrása az ajándékok csomagolása. Mai bejegyzésünkben adunk pár tippet, hogy ne végezze a kukában a csomagolás.

A karácsony a legszebb és legmeghittebb ünnep, sajnos azonban “szeméttermelés” tekintetében nem éppen a környezetkímélő időszak. Ilyenkor általánosságban a háztartásokban sokkal többet főznek, az ételhez szükséges alapanyagok pedig mind-mind plusz csomagolást jelentenek, amiket felbontás után egyszerűen a kukába dobunk. Ha szeretnél a környezeteddel is törődni, akkor érdemes egy kis tudatosságot csempészni a vásárlásba: csomagolásmentes boltba menni vagy egyszerűen plusz szütyőket, vászontáskákat vinni a vásárláskor. 

Ilyenkor alapvetően több időt tölt otthon a család, az évszak sajátosságaiból adódóan viszont hamarabb sötétedik, így szinte biztos, hogy nonstop világít majd valamelyik lámpa és természetesen a karácsonyi fények is. Szerencsés, ha a díszkivilágítás energiatakarékos megoldásokkal borítja fénybe a tereket, de természetesen a család részéről is kell az odafigyelés, például, hogy csak ott világítson a lámpa, ahol valójában tartózkodik valaki.

Az ajándékok csomagolás egy érdekes kérdés: sokak szerint semmi jelentősége, hiszen a lényeg úgyis maga az ajándék, a helyzet azonban az, hogy egy jól megválasztott csomagolás legalább akkora örömet tud okozni, mint maga a “nagy durranás”. Nem beszélve arról, hogy így a titok, a rejtélyesség sem veszik ki az ajándékozásból. Nézzük, mibe csomagolj, ha idén lecserélnéd az egyszerhasználatos papírt.

Fa doboz

Tökéletes burka lehet egy szép ajándéknak egy gondosan megművelt fa dobozka, mely nemcsak megvédi a tárgyat a külső hatásoktól, de a későbbiekben fel is használható. Méretétől függően lehet belőle az ünnepek után ékszertartó, de akár teásdoboz is.

Ehető csomagolás

A legszerencsésebb, ha olyan az ajándék, amit ehető csomagolásba lehet tenni. Egy kis mézeskalács házikó, egy csokikehely könnyedén elrejthet egy kisebb ajándékot, például ékszert, vagy éppen ajándékutalványt.

Anyag

A nagyobbacska dobozok csomagolásának a legegyszerűbb módja, ha szerzel szép karácsonyi konyharuhákat és azokat hajtogatod ízlésesen a doboz köré. Az egészet kösd át széles szalaggal, így az ünnepi hatás biztosan nem marad el.

Üveg tároló

Kicsi és közepes ajándékok tárolására alkalmas lehet egy nagyobb befőttes üveg, üvegből készült tároló is. A befőttesüveget akár mécsestartónak is elkészítheted, de az is mutatós, ha a tetejét befeded textillel és átkötöd egy karácsonyi szalaggal.

A környezetbarát csomagolás sikere garantált, az elismerést pedig csak fokozhatod, ha magát az ajándékot is kézzel készíted a konyhában. Íme néhány ötlet, ha ezt is kipróbálnád: https://cutt.ly/8e7cn9C 


Comments are closed.