Gyorsan növő zöldek a kertben

Gyorsan növő zöldek a kertben

A kertészkedés egy remek hobbi azok számára, akik szeretik a kezüket hasznossá tenni, majd élvezni a munka gyümölcsét. Erre a „gyümölcsre” azonban gyakran sokáig kell a várni, a növények és termések kifejlődéséhez ugyanis a legtöbb esetben hosszú idő szükséges. Vannak azonban kivételek, gyorsan növekedő zöldségek is, amik hamar megörvendeztetik értékeikkel a türelmetlen és a sikerre kiéhezett kezdő kertészeket.

Saláta

A fejes salátáról köztudott, hogy igen gyorsan nő. Az ültetéstől számítva mindössze 50-75 napra van szüksége ahhoz, hogy betakarítható legyen. A saláta könnyen termeszthető, egészséges, ráadásul többször is szüretelhető.

Spenót

A spenót előnye, hogy cserépben és veteményesben is egyaránt termeszthető. Az ültetést követő 3-5 hétben már felhasználhatók levelei a konyhában, mindössze annyit kell tenned, hogy egy ollóval levágod a kívánt levélmennyiséget.

Zöldborsó

A zöldborsó magjait legalább 3 cm mélyre helyezd a talajba, egymástól 10 cm-re, és ha minden jól megy, 60-80 nap elteltével már virítani fognak a beérett borsószemek. A függőlegesen terjeszkedő növény a hideget jól tűri, a szárazságot azonban nem állja.

Cékla

Nem az igényességéről, sokkal inkább a jó beltartalmi mutatóiról vált híressé a cékla. Tavasszal érdemes ültetni és 60-85 nap múlva már be is lehet takarítani. Érdemes a leveleit még zsengén szüretelni, ezek ugyanis igen egészségesek.

Zöldbab

Ültetés után 40-65 nappal már betakaríthatod a zöldbabot! Ehhez azonban szükséges, hogy a magokat 2,5 cm mélyre ültesd és tartsd a növények között a 12-15 cm-es távolságot. A bokros bab előnye, hogy könnyű termeszteni, nem kell karózni és kisebb helyen is elfér.


Comments are closed.